Price Range
  Manufacturers
  Home > Products > Buku Murah > Dia Cinta Peribadi
  Dia Cinta Peribadi
  enlarge
  Save

  Dia Cinta Peribadi

  Add to Compare
  RM5.00  
  Item details
  SKU: 9789673652334
  Weight: 428 grams
  Stock: Out of stock


    Share This   Add To Facebook   Add To MySpace   

  Simon dan Fatiha, mereka datang daripada dunia yang berbeza. Berbeza dari segi agama, status, juga cerita kehidupan. Fatiha, seorang wanita yang berhadapan dengan kebencian ibu mertuanya, mencari pelindung di saat suaminya meninggal dunia dan disahkan mengandung sulung. Simon, seorang lelaki yang berkarisma tinggi, komited dalam kerjaya, tetapi gagal dalam percintaan. Kegagalannya membuatkan dia bangkit mencari nur Ilahi.

  Mereka bertemu di bawah satu bumbung. Pada pandangan pertama saja Simon jatuh hati kepada Fatiha. Lahirnya Rafiq memberikan Simon peluang mendekati Fatiha. Malangnya, si ibu mendiamkan diri setelah lamaran dibuat ke atasnya.

  “Awak ambillah seberapa banyak masa yang awak perlukan, saya akan tunggu.” - Simon

  Sampai bila Fatiha boleh berdiam? Selama mana Fatiha mampu untuk menahan? Akhirnya dia terpaksa melakukan sesuatu.
  “Tak tahu macam mana nak fikir. Diana ada bagi suggestion, tapi masih fikir lagi.” “Cadangan apa? Mana tahu saya boleh bantu.”
  “Dia suruh saya cari suami baru, tapi saya mana ada calon. Mr. Simon nak jadi calon suami saya tak?”

  Perkahwinan yang diikat atas dasar ingin mencari pelindung, bertukar jadi lain. Siapa tahan, hari-hari menghadap si mata sepet, mendegar suara romantisnya, layanannya. Akhirnya Fatiha menyerah. Simon mengangkat dirinya terlalu tinggi, sehingga cintanya juga dipandang terlalu peribadi.
  Dapatkah Simon bertahan dengan cinta peribadinya? Bagaimana pula Joanne, yang datang menagih cinta lama? Zulaikha, yang memendam rasa terhadap Simon? Yang pasti, kisah cinta mereka terlalu peribadi untuk dikongsi..