Price Range
  Manufacturers
  Home > Products > Buku Murah > TAK SANGKA JATUH CINTA?
  TAK SANGKA JATUH CINTA?
  enlarge
  Save

  TAK SANGKA JATUH CINTA?

  Add to Compare
  RM8.00  
  Item details
  SKU: 9789673652563
  Weight: 472 grams
  Stock: Out of stock


  ISBN: 9789673652563
    Share This   Add To Facebook   Add To MySpace   

  Karzrin bukanlah lelaki yang tahu sangat pasal cinta. Dia pernah patah hati kerana cintanya ditolak oleh seorang gadis enam tahun lalu. Lantas, cadangan mamanya yang mahu meminang Hannah ditolak mentah-mentah. Hannah adalah sepupunya dan dia sangat membenci Hannah.

  “Cantik mama cakap? Muka macam ayam hutan pun cantik ke?”

  17 belas tahun belum cukup untuk memadamkan kebencian terhadap gadis itu. Mamanya boleh cakap apa sahaja tapi, baginya Hannah adalah gadis yang layak dihantar ke zoo. Perangai Hannah mengalahkan jakun! Kaki buli!

  “Umi nak ke anak umi ni kena tinggal lepas kahwin nanti? Macam novel yang Hannah baca tadi tu. Perempuan tu kena tinggal lepas akad nikah.”

  Hannah terdesak dan cerita dalam novel dijadikan alasan. Karzrin nak jadi suaminya? Budak penakut tu? Eeii... Tak naklah! Hannah sendiri membantah rancangan umi dan mak longnya.

  Tapi, mereka tidak mampu menulis takdir mereka sendiri. Pertemuan semula selepas 17 tahun mengubah status mereka menjadi suami isteri. Jadi, bergaduhlah mereka setiap hari kerana mereka adalah musuh tradisi.

  Tapi, permainan hati tiada siapa boleh jangka? Mulut kata benci tapi, hati mula cemburu. Hadirnya Redza membuatkan hati Karzrin bagai disalai. Munculnya Raisya menyedarkan Hannah tentang hakikat cinta. Mampukah lafaz ijab kabul menyatukan hati mereka yang keras itu? Adakah bahagia untuk mereka berdua?