e-commerce by webshaper
More information on product
Home > Products > Motivasi > 20 Tip Usia Muda Berpahala
20 Tip Usia Muda Berpahala
enlarge

20 Tip Usia Muda Berpahala

Add to Compare
RM  21.00  18.90  
Item details
SKU: 9789678606318
Weight: 318 grams
Stock: Stock available


ISBN: 9789678606318
  Share This   Add To Facebook   Add To MySpace   

“Jika anak muda dibiarkan tanpa bimbingan ilmu dalam menerangkan garis panduan syarak berhubung dengan fesyen, hiburan atau konsep kebebasan, natijahnya akan berlakulah kerosakan.”

KEBAHAGIAAN pada usia muda mencerminkan perjalanan kehidupan yang baik. Usia muda merupakan asset kerana pada peringkat inilah kita memiliki semangat, tenaga, emosi dan kemahuan yang tinggi. Membentuk personality Muslim yang terbaik merupakan menjadi langkah asas dalam pembinaan masyarakat yang bertamadun. Ia termasuk soal berpakaian, hiburan, pengurusan masa, penjagaan kesihatan atau mentaati ibu bapa yang sangat penting untuk diuruskan dengan baik berpandukan syarak.

20 TIP USIA MUDA BERPAHALA membincangkan pelbagai aspek dalam kehidupan golongan pemuda Muslim. Fokusnya sangat istimewa kerana memberikan penekanan kepada golongan muda yang menjadi tiang ummah dan penentu kekuatan Negara. Topic-topik yang dibincangkan turut merangkumi isu kontemporari dan terkini. Semoga buku ini mampu menjadi bimbingan kepada generasi muda khususnya demi mengumpul pahala, mengejar redha ALLAH SWT untuk membahagiakan usia muda.