e-commerce by webshaper
More information on product
Home > Products > Motivasi > 360-Degree Leader (Pemimpin 360-Darjah)
360-Degree Leader (Pemimpin 360-Darjah)
enlarge

360-Degree Leader (Pemimpin 360-Darjah)

Add to Compare
RM  30.00  27.00  
Item details
SKU: 9789675226250
Weight: 500 grams
Stock: Out of stock


vs_product_id: 51797
  Share This   Add To Facebook   Add To MySpace   

Apakah soalan nombor satu yang sering diajukan kepada pakar kepimpinan John C. Maxwell semasa beliau mengadakan persidangan kepimpinannya? “Bagaimana boleh saya laksanakan apa yang di ajar sedangkan saya bukan pemimpin atasan?” Mampukah kita memimpin dengan baik sedangkan kita bukan orang penting? Bagaimana halnya sekiranya orang atasan adalah pemimpin yang lemah?

Jawapannya adalah boleh!

Selamat datang ke Pemimpin 360-Darjah. Orang yang ingin memimpin dari peringkat pertengahan organisasi menghadapi cabaran yang unik dan mereka sering diikat oleh mitos yang menghalang mereka daripada mengembangkan pengaruh mereka. Dr. Maxwell, salah seorang mentor kepimpinan yang disegani di seluruh dunia, memaparkan kepalsuan mitos ini yang menunjukkan bagaimana mengatasi cabaran dan mengajar tentang kemahiran yang diperlukan untuk menjadi pemimpin 360-Darjah.

Sekiranya kita cuba memimpin dari pertengahan organisasi seperti kebanyakan profesional lain, maka kita memerlukan pandangan bernas Dr. Maxwell. Kita mempunyai peluang yang unik dalam usaha mempengaruhi orang lain dari semua arah – ke atas (hingga ke peringkat atasan), ke sisi (yakni rakan sejawatan) dan ke bawah (mereka yang anda pimpin). Yang bagusnya adalah pengaruh kita jauh lebih luas daripada yang kita sedari. Amalkan disiplin kepimpinan 360-Darjah dan kita tidak akan mengalami ketandusan peluang dalam organisasi, kerjaya dan kehidupan.